Tarihten Günümüze LOKUM

Tarihten Günümüze LOKUM

Tarihten Günümüze LOKUM

Türk lokumunun tarihi, ilk kez İstanbul'da şekerciler tarafından 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanır. Osmanlılar, bu lezzetli ikramı yapmak için Hindistan'dan şeker ve Asya'dan baharat gibi malzemeleri ithal eden büyük tüccarlardan biliyordu.

Ancak aslen 18. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda Ramazan aylarında iftar vakti için ağızları tatlandıran bir lezzet olarak yapıldı.

Lokum yüzyıllardır var ve Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye'de pek çok evde misafir tatlısı olarak, düğünlerde ve diğer kutlamalarda da ikram edilir.

Bugün lokum dünyanın her yerinde birçok farklı tat ve renkte bulunabilir, fıstıklı, fındıklı, limonlu, güllü, narlı, lotuslu vb.. gibi pek çok farklı aromada ve çeşitte bulunabilir. Bu geleneksel tatlının çikolata kaplı lokum veya baklava lokum gibi zamanla oluşturulmuş birçok varyasyonu da bulunmaktadır!

Siz seçkin müşterilerimiz için özenle toplatıp seçtiğimiz Antep fıstıklarını kavurup, Türk lokumunun ayrılmaz lezzeti olan “Çifte Kavrulmuş Antep Fıstık Lokumu” bir de LOKUMLAND kalitesi ve farkıyla denemek için:

Çifte Kavrulmuş Fıstıklı Lokum

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.